Üdvözöljük a VII. Kerületi Baross Gábor Általános Iskola Honlapján

Köszöntő

 

Adam

Iskolánk pedagógusai és diákjai nevében szeretettel köszöntök mindenkit a Baross Gábor Általános Iskola honlapján.

Az iskola évszázados múltra tekinthet vissza, Erzsébetváros szélén, a Hernád utca 42-46. szám alatt található. Földrajzi elhelyezkedése kedvező, könnyen megközelíthető, a szomszédságában lévő Városliget iskolai programok szervezésére sok lehetőséget nyújt.

Névadónk, Baross Gábor a „vasminiszterként” híressé vált XIX. századi politikus, akinek legendás munkabírása az iskolánkban dolgozó pedagógusok munkájában tükröződik vissza.

Intézményünk 8 évfolyamos szervezeti formában működik, átlagosan 350 tanulóval. Minden évfolyamon 2 párhuzamos osztály működik. Az iskola teljesen felújított, így a gyermekek számára két belső udvar (játszó- és sportudvar), széles folyosók, tágas tantermek, két tornaterem, korszerű oktatási eszközökkel felszerelt szaktantermek, kibővített könyvtár és minden igényt kielégítő ebédlő állnak rendelkezésre.

Iskolánk arculatában meghatározó szerepet játszik emelt szintű testnevelés oktatásunk. Sportosztályaink elért eredményeire nagyon büszkék vagyunk, többek között a többszörösen elnyert „Erzsébetváros legjobban sportoló iskolája” címekre. Tanulóink labdarúgás, aerobic, sakk és tenisz sportágakba kaphatnak mélyebb betekintést. A kerületi és budapesti versenyekről hozott fényes érmek ügyességük, edzettségük minőségét bizonyítja.

E mellett kiemelném művészeti nevelésünk fontosságát is: több alsó tagozatos osztályunk néptánc oktatásban részesül az órarendbe beépítve, ezen felül szakköri szinten együttműködünk a Bihari Táncegyüttessel. Az énekkar, a kézműves foglalkozások és a drámajáték évek óta eredményesen működnek, méltán népszerűek tanulóink körében. Lehetőség nyílik hangszeres zene tanulására is. Fuvola, furulya, zongora, gitár  és hegedű oktatása is folyik zeneiskolai keretek között az intézményben.

A meglévő feltételek, a barátságos légkör, a számos iskolai program és rendezvény, a pedagógusok felkészültsége és az önkormányzat hathatós támogatása mind hozzájárulnak ahhoz, hogy tanulóink szeretnek az iskolánkba járni.

A hagyományos értékek megtartása mellett nagy gondot fordítunk az újszerű, eredményes oktatási módszerek alkalmazására is. Kiváló kapcsolatot ápolunk a velünk egy épületben működő Facultas Humán Gimnáziummal, ahol az arra érdemes tanulók a 8. osztály elvégzése után folytathatják tanulmányaikat.

Annak érdekében, hogy ezt személyesen is megtapasztalhassák, szeretettel várunk minden kedves leendő tanulónkat, szüleiket és az egyéb érdeklődőket is.

Amennyiben valamit nem talál az új weboldalunkon, akkor látogasson el a régire: http://barossuli.hu/old/

Spiesz Ádám
Igazgató  

Kapcsolat

 

 

1078 Budapest, Hernád utca 42-46.
+36 1 344-6635
Fenntartó: Belső-Pesti Tankerületi Központ

1071 Budapest, Damjanich utca 6.

http://kk.gov.hu/belsopest

OM azonosító: 034911

Intézményvezető: Spiesz Ádám

Iskolatitkár: Juhász Tiborné